Kézápolás

A legtöbb környezeti hatásnak a kezünk van kitéve, hogy mindig megfelelően ápolt és hidratált legyen válasszon kézkrémeink közül. Kézápolók kiszáradt, kirepedezett bőrre vagy munkavédelmi célra.

Kézápolás, kézápolás eszközei

A kézkrémek olyan kozmetikumok, amelyeket a bőr hidratálására és táplálására használnak a kézfej és az ujjak körüli területeken. A kézkrémekből ma már számos típusú létezik, ezek különféle bőrtípusra és problémára alkalmasak.

A hidratáló kézkrémek segítenek megőrizni a bőr nedvességét és hozzájárulnak a szárazság enyhítéséhez, valamint az érdesség megszüntetéséhez.

Regeneráló kézkrémek rengeteg vitamint tartalmaznak és más egyéb tápanyagban, például antioxidánsokban is gazdagok. Ezek garantáltan segítenek helyreállítani a károsodott bőrszerkezetet és elősegítik az új sejtek növekedését.

A napfény káros hatásai ellen a fényvédő krémek a legideálisabbak, amelyek úgy lettek kifejlesztve, hogy a pigmentfoltok kialakulását is megakadályozzák.

Bizonyos krémekben fellelhetőek a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős összetevők is, melyek meggátolják a ráncok megjelenését.

Fontos, hogy tisztában legyünk a saját bőrtípusunkkal és ennek megfelelően válasszunk kézkrémet. Például, a zsírosabb bőrre könnyedebb krém való, a szárazabb típusúra pedig táplálóbb kozmetikum a legideálisabb.

A krémen kívül a kézápolás meghatározó eszköze a szappan, a kézfertőtlenítő és minden olyan eszköz, ami a manikűrhöz kell, gondolunk itt a kisollóra vagy reszelőre, tehát ezeknek a beszerzéséről se feledkezzünk meg.