Szájápolás

Nagy részben a genetikán múlik fogaink egészsége, de sokat tehetünk fogaink épségéért. Inygyuladás, fogkő kialakulása az egyik legfőbb okozója a higiénia problémáknak.  A szájhigiéniához hozzá tartozik a fogmosás, szájvíz és fogselyem használata. Az oldalunkon rengeteg terméket talál, mellyel ezt biztosítani tudja. Amennyiben már protézise van, legyen komfort érzete és használjon tisztítótablettát és a kényelmes, magabiztos viselésért ragsztót.

Szájápolás, blendamed műfogsor ragasztó, baba szájápolás

Sokan azt hiszik, hogyha naponta egyszer fogkefét ragadnak, akkor megfelelő szájápolást végeznek, de nem árt megjegyezni, hogy a rendszeres fogmosás nem egyenlő az állandó szájhigiéniával, ráadásul az egésznek a technikája sem mindegy. A szánkban bizony adódnak olyan területek, amelyeket a fogkefével nem igazán lehet elérni, ebben is kiváló megoldást nyújt a rendszeres szájhigiénia. Fontos tehát, hogy a fogmosást más mozzanatokkal is kiegészítsük. Használjunk fogselymet és öblögetőt is, így a nehezebben hozzáférhető helyek is tiszták maradnak és a fogkő vagy az elszíneződés kialakulásának esélyét is lényegesen lecsökkentjük.

A szájhigiéniát már egészen pici kortól célszerű elkezdeni, éppen ezért a babák szájápolására is ügyeljünk. Ma már számos baba szájápolással kapcsolatos termékek is beszerezhetőek, amelyek hozzájárulnak a kicsik fogazatának és ínyének a megóvásához.

A műfogsorokat szintén rendszeresen tisztítani szükséges, lehetőleg úgy, ahogy azt az orvos is javasolja. Ezen kívül érdemes beszerezni Blendamed műfogsor ragasztót is, hogy az erőteljesebb rágást igénylő ételeket is bátran fogyaszthassa.

Kínálatunkban mindent megtalál, ami szükséges a megfelelő szájhigiéniához, tekintse meg termékeinket és válasszon igényeinek megfelelően.