Fogkefék

A megfelelő szájápolás és higiénia illetve a fogmosás elengedhetetlen kelléke a fogkefe. Számos kialakítású és technológiával készült, modern fogkefe közül választhatja ki az önnek legmegfelelőbbet.

Egy jó fogkefe elenegedhetetlen a szájápolásban

A jó minőségű fogkeféknek nem csupán praktikus eszköznek kell lenniük, hanem hosszú távú partnereknek is az egészséges mosoly és a megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében. A választás során rengeteg szempontot érdemes figyelembe venni, mint például az anyagminőséget, a sörték típusát és sűrűségét, valamint a kefe ergonómiáját. Az anyagminőség az egyik elsődleges tényező, amit érdemes megfontolni. Az ideális fogkefék olyan anyagokból készülnek, mint a BPA-mentes műanyagok vagy a bambusz, melyek nem csak tartósságot, de környezetbarát megoldást is kínálnak. Ezen anyagok előnye, hogy nem engednek teret a baktériumok elszaporodásának, továbbá nem tartalmaznak semmilyen vegyi anyagot, ami káros lehetne az egészségre nézve.

Egy jó fogkefe márka rendszerint olyan sörtéket használ, amelyek nem túl kemények, így nem sértik meg az ínyt és a fogzománcot, ugyanakkor kellően merevek ahhoz, hogy eltávolítsák a lepedéket és az ételmaradékokat. Az Aquafresh és a Blend-a-med fogkeféi is ilyenek, így érdemes ezekből választani. Számos terméknél a sörték végét kerekítik, hogy még jobban csökkentsék az esetleges irritációk kialakulását. Egy kiváló minőségű fogkefe sörtéi a fogak minden részét eléri, még a nehezen hozzáférhető területeket is, tehát garantáltan hatékonyan tisztít.

Az ergonómia is nélkülözhetetlen szempontja a fogkefének, nem árt például, ha a markolat kényelmes és stabil, így megkönnyíti a fogmosási technika alkalmazását. Egy jól megtervezett fogkefe gyakorlatilag automatikusan a helyes szögben ér a fogakhoz, ezáltal könnyedén lehet vele tisztítani az összes szükséges területet.