Fogkrémek

Fogtisztításhoz és a fogak védelméhez fontos, hogy mindig a megfelelő fogkrémet válassza. Különböző ízesítésű és erősségű fogkrémek széles választékából válogathat oldalunkon!

Egy jó fogkrém éppen olyan elenegdhetetlen mint a tökéletes fogkefe

A fogkrém a szájápolás nélkülözhetetlen eleme, amely amellett, hogy az esztétikai szempontokat szolgálja, még az egészség megőrzésében is jelentős szerepet játszik. A jó minőségű fogkrém kiválasztásakor több tényezőt is érdemes szem előtt tartani, hogy valóban hatékony és átfogó védelmet biztosíthassunk a fogak és az íny számára. Az ideális fogkrém képes eltávolítani a lepedéket és nagyban csökkenti a fogkő kialakulásának esélyét, miközben megőrzi a szájban található mikroflóra egyensúlyát.

Az ideális fogkrémek jellemzően tartalmaznak fluoridot, valamilyen ásványi anyagot, amely elősegíti a fogzománc erősítését és védi a fogakat a savas támadásoktól. A fluorid mellett más aktív összetevők, például a kálcium-foszfátok is jelen vannak a termékekben, ezáltal még jobban erősítik a fogazat szerkezetét. Ezen összetevők mellett, a fogkrémekben antibakteriális anyagok is vannak, ilyen a triclosan vagy a cink is, amelyek segítenek a baktériumok és a gyulladások elleni küzdelemben és friss, tiszta érzést hagynak a szájüregben.

Nem elhanyagolható az íz és az állag sem, nem árt, ha a fogkrém kellemes ízű, nem túl erős, de hatékonyan semlegesíti a rossz szájszagot. Az az állag a legjobb, ami könnyen eloszlatható a fogakon, a túl folyékony típusúak tekintetében előfordulhat, hogy nem maradnak kellő ideig a kefe felszínén. Sok esetben tartalmaznak hidratáló anyagokat is, mint például az aloe vera vagy a glicerin, így az íny nem szárad ki a használat során. Kínálatunkban kiváló minőségű fogkrémek közül válogathat, ilyen például az Aquafresh bagy a Blend-a-med is, melyek garantáltan megtisztítják a fogak felszínét.