Ablaktiszítók és üvegtiszítók

Alkoholos tükör- és ablaktisztítók a ragyogó fényes felületekért. Tükör- és ablakfelületek tisztítására, ma már kiváló ablaktisztítók és kellék állnak rendelkezésre. Az ablaktisztítók közül az egyik legismertebb márka a Tükör ablaktisztító, vagy a spirituszos termékek, illetve a reklámpiac beindulása után a Clin. Utóbbi termék nagyon rég óta van már a piacon, van sok vetélytársa, de a megszokás és a minőségi megelégedés miatt, mégis ezt választják a háziasszonyok a boltok kínálatából. Alkoholos ablaktisztító csíkmentesen tisztít, nem karcolja a felületeket, citromos vagy egyéb friss illatban, szórófejes és utántöltő változatban is kapható. Takarítóeszközöket is találhat webáruházunk kínálatában az ablaktisztításra. Lehúzó szivacsok, gumis ablaktisztító lapátok, illetve jó minőségű ablaktisztító kendők is alkalmazhatók a takarításban.

Ablaktisztítók és üvegtisztító termékek:

Ablaktiszítók és üvegtiszítók

Az ablaktisztítás nem éppen tartozik a háziasszonyok kedvenc házimunkái közé, ugyanis hosszadalmas és nagyon idegesítő, amikor az igyekezet ellenére is maszatos marad a felület. Ez bekövetkezhet attól, hogy silány minőségű tisztítószert választottunk vagy a takarítóeszköz nem jó, amivel a feladatot végezzük.

Az ablaktisztítást évente minimum kétszer javasolt elvégezni, a legtöbb háztartásban erre húsvét és karácsony előtt kerül sor. A tisztítást akkor érdemes többször elvégezni, ha az ablak az első vagy a második emeleten található és utcafrontra néz, mert ilyenkor jobban észrevehető a por.

Ezen kívül előfordulhatnak helyzetek, amikor azonnal szükségessé válhat az ablaktisztítás, ha például rákerül a gyerek tenyérlenyomata. Az ablaktisztításhoz mindig igyekezzünk olyan tisztítószert választani, ami ammónia mentes.

Amennyiben nagyon koszos egy ablak, első lépésként mártsunk egy szivacsot meleg vízbe és ezzel töröljük át a felületet. Ezt követően vessük be a szórófejes ablaktisztítót. Az üvegre egyenletesen vigyük fel a tisztítószert, majd egy törlőkendő segítségével távolítsuk el a szennyeződéseket és töröljük foltmentesre. Az ablakkeretről, illetve az ablakpárkányról sem szabad a folyamat során megfeledkezni.