Mosószerek

Mosószerek használata a ruhák tisztításához elengedhetetle. Napjainkban már rengeteg típusú mosószer megtalálható a boltok polcain, állagban és illatban egyaránt olyat választhat, ami megfelel igényeinek. Lehet akár hagyományos mosópor, folyékony mosószer, gélkapszula, vagy mosószappan, mindenképp ügyeljen arra, hogy minőségi és márkás termékekre tegyen szert, hiszen csak ezek képesek hatékonyak lenni a mosásban.

Célszerű a finom textíliák anyagát kézi mosószerek segítségével kitisztítani, nehogy sérülés vagy szakadás érje a ruhadarabot. A nehezebben kiszedhető zsíros, makacs foltok eltávolítására kiváló megoldást jelentenek a folttisztító adalékok vagy szappanok. Színfogó kendők segítségével óvja a ruhák színét is, hogy ne fakuljanak ki. Kínálatunkban megtalálja azokat a mosószereket, amelyek a legtöbb háztartás számára beváltnak bizonyultak, válogasson kedvére!

Webáruházunkban megtalálható mosószerek:

Mosószer

A mindennapi tisztaság fenntartása elengedhetetlen része életünknek. Az évek során a technológia fejlődésének köszönhetően a mosószerek piaca is hatalmas változáson ment keresztül. A modern mosószerek mind hatékonyságukban, mind összetételükben jelentős mértékben különböznek elődeiktől. A modern mosószerek tisztító hatása két fő összetevőre épül, a felületaktív anyagokra és az enzimekre.

Számos különböző típusú mosószer található a piacon, vannak a klasszikus por formájú típusúak, amelyek könnyen adagolhatóak, viszont nehezebben oldódnak fel hideg vízben. A folyékony mosószerek adagolása szintén egyszerű és meglehetősen hatékonynak bizonyulnak a zsíros foltok ellen. A mosókapszulák alkalmazása még egyszerűbb feladat, hiszen már előre minden ki van adagolva benne, gondolunk itt a folteltávolítóra, fehérítőre és frissítőre.

Hogyan válasszunk mosószert?

A mosószerek kiválasztása és használata nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, legalábbis, ha ténylegesen az a cél, hogy tiszta és illatos ruhákat vegyünk ki a gépből. Vásárlóként tehát nem könnyű eldönteni, hogy melyik márkát tegyük be a kosarunkba. Tapasztalat hiányában sokan a megérzéseikre vagy a televízióban közvetített reklámokra hagyatkoznak, éppen ezért célszerű inkább olvasgatni a témában és megnézni a gyártók által javasolt tanácsokat, amelyek a mosószer használathoz köthetőek. Ami biztos, hogy nem éri meg a feltűnően olcsó mosószereket megvenni, ezekkel hosszabb távon mondhatni pórul járhatunk, például kárt tehetnek a ruhákban és a mosógépben is.

Fontos, hogy a mosószert illesszük a ruhák színéhez és anyagához, ezért is van arra szükség, hogy a ruhákat minden alkalommal szétválogassuk. Ez azt jelenti, hogy nem elegendő csupán színek szerint szortíroznunk, a kényes textíliákat külön kell tennünk, ilyen lehet például a gyapjú vagy a selyem. A fehér ruhaneműkhöz célszerű olyan mosószert választani, ami fehér szemcséket is tartalmaz, a színeseket pedig a szennyezettségnek megfelelő hőfokon mosni. Tekintse meg mosószer és mosópor kínálatunkat, majd válasszon többféle típusút, hogy mindig azt adagolhassa a mosógépbe, ami a ruháknak a legideálisabb.

Ariel, Biopon és Calgon

Az Ariel a Procter & Gamble cég terméke, és egyik vezető márkája a mosószer iparnak. Az Ariel termékek széles választékban kaphatóak, beleértve a por, folyékony és kapszula formátumokat is. A Biopon pedig a bio termékek iránt elkötelezett vásárlók számára készül. Ezek a termékek híresek ökológiai összetevőikről és természetes eredetű adalékanyagaikról, amelyek nem csak a ruhák tisztításában hatékonyak, hanem a környezet megóvásában is szerepet játszanak. A Biopon termékek nem tartalmaznak mesterséges színezékeket és illatanyagokat, így biztonságos választás az allergiás vagy érzékeny bőrű személyek számára.

A Calgon pedig vezető márkanévként szerepel a vízlágyítók piacán. A Calgon termékek elsősorban a vízkő elleni védelemre koncentrálnak, hogy megelőzzék a mosógép korai elhasználódását, ami még lényegesebb a kemény vízzel rendelkező területeken.